Vinkkejä joulukiireisiin

Vinkkejä joulukiireisiin

Joulun aikaan liittyy paljon ihania asioita. Yhdessäolo perheen ja läheisten kanssa, joulumusiikki, koristeet, lahjat, jouluherkut, perinteet ja tunnelma.

Mutta kuten niin monet asiat, ei joulun taikakaan aivan itsestään synny. Monille joulu liittyy erityisen kiireiseen aikaan, jolloin työ- ja perhevelvoitteet voivat lisääntyä. Ajanpuute voi aiheuttaa stressiä, kun yrittää sovittaa jouluvalmistelut jo valmiiksi kiireiseen aikatauluun.

Kannattaa suunnitella etukäteen ja pitää mielessä, että pienilläkin muutoksilla voi olla suuri vaikutus stressin vähentämisessä.

Joulun kiireiden helpottamiseksi tässä meiltä muutamia vinkkejä: 

  1. Laadi suunnitelma: Kirjoita lista tarvittavista tehtävistä ja hankinnoista. Jaa tehtävät päivämäärän mukaan ja priorisoi ne. Kaikkea ei aina ehdi tehdä, ja se on ihan ok.

  2. Hyödynnä verkkokauppaa: Tee joululahjaostokset ja ruokaostokset verkossa. Tämä säästää aikaa ja vähentää jouluhulinoiden keskellä liikkumisen stressiä.

  3. Jakakaa tehtäviä: Älä epäröi pyytää apua perheeltä tai ystäviltä. Jakamalla tehtäviä voitte yhdessä vähentää kiirettä.

  4. Yksinkertaista ruuanlaittoa: Mieti etukäteen yksinkertaisia ja helppoja ruokia, jotka voi valmistaa etukäteen ja lämmittää jouluna. Esim. lanttu- ja porkkanalaatikot voi pakastaa, ja myös perunalaatikko kestää säilytystä jääkaapissa. Myös valmisruuissa löytyy hyviä vaihtoehtoja, tai voit säästää aikaa esim. käyttämällä valmissoseita laatikoiden valmistamiseen.

  5. Aikatauluta rentoutumista: Yritä varata aikaa myös itsellesi rentoutumiseen ja joulutunnelmasta nauttimiseen. Hetki lukemiseen, ulkoiluun, rentoutumiseen saunassa tai vain sohvalla lekotteluun.

  6. Priorisoi tärkeimmät perinteet: Älä yritä toteuttaa kaikkia mahdollisia perinteitä. Valitse ne, jotka ovat sinulle ja läheisillesi tärkeimpiä.

  7. Ole armollinen itsellesi: Älä vaadi liikaa itseltäsi. Joulun ei tarvitse olla täydellinen, ja pienet asiat voivat tehdä siitä erityisen.

Suunnitelmallisuus ja joustavuus voivat auttaa hallitsemaan kiireitä ja keskittymään olennaiseen.

Tärkeintä kuitenkin on muistaa, että joulun tulisi olla nautinnollinen aika. Olipa sitten kyseessä perinteet, ruoka, lahjat tai yhdessäolo, tärkeintä on tehdä asioita, jotka tuovat iloa ja onnellisuutta!

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.