Rentouttava kotispa-ilta

Rentouttava kotispa-ilta

Ilta hämärtyy hitaasti, ja kotona odottaa rauhoittava hetki omassa pienessä keitaassasi. Sytytät tuoksukynttilät, joiden lempeä tuoksu leviää huoneeseen ja luo tunnelmallisen ilmapiirin.

Valitset mielimusiikkisi taustalle, jotain rauhoittavaa ja tunnelmaa luovaa. Huone täyttyy hiljaisista äänistä ja tunnelmallisesta valaistuksesta. Kaivat esiin pehmeät pyyhkeet, hemmottelevat naamiot, puhdistavat kuorinta-aineet ja tuoksuvat voiteet.

Asetut mukavaan asentoon pehmeälle alustalle ja annat itsellesi luvan rentoutua. Lasillinen lempijuomaasi. Täytät ehkä ammeen lämpimällä vedellä tai laitat saunan päälle. Suihkussakin pehmeä höyry hellii ihoa ja antaa sinulle tilaisuuden hengähtää syvään.

Laitat kasvomaskin kasvoille ja hiusnaamio levitetään hiuksiin huolellisesti. Molemmista voit nauttia saunan/kylvyn lämmössä. Suljet silmäsi ja annat hetken viedä sinut mukanaan. Taustalla soiva musiikki auttaa rentoutumaan.

Kylvyn/saunan jälkeen huuhtelet hiukset, kasvot ja valmistaudut seuraavaan vaiheeseen. Ihonkuorinta on kuin taikatemppu, joka herättää ihon eloon ja tekee siitä pehmeän kuin silkki. Sen ihanuus piilee siinä, miten se hellävaraisesti poistaa arjen jäljet kasvoilta ja vartalolta. Se on kuin pieni hemmotteluhetki ihollesi, aivan kuin antaisit sille pienen kiitoksen kaikesta, mitä se kestää päivän aikana.

Kun hierot kuorintaa pyörivin liikkein, tunnet, miten se poistaa kuolleen ihosolukon ja tukkeutuneet huokoset. Ihosi tuntuu virkistyneeltä ja elinvoimaiselta, aivan kuin se olisi juuri saanut syvähieronnan, joka herättää sen uuteen päivään. Kuorinnan ihanuus korostuu, kun huuhtelet sen pois. Vesi vie mukanaan kaiken ylimääräisen, ja iho jää silkinsileäksi ja puhtaaksi.

Vielä on aikaa hoitaa jalkoja. Jalkahoito on matka keveyteen ja rentoutumiseen. Se alkaa hetkestä, kun upotat jalat lämpimään veteen ja annat päivän rasitusten sulaa pois. Jalkahoidon ihanuus on kokonaisvaltaista hyvinvointia, joka hellii sekä kehoa että mieltä. Se on tilaisuus antaa jaloille huomiota, joka ne ansaitsevat, ja samalla nauttia ihanasta hetkestä itsensä kanssa.

Jalkahoidon päätteeksi, kun asetat jalkasi keveästi maahan ja tunnet, miten ne koskettavat lattian pintaa uudella tavalla, tunnet itsesi kevyeksi ja huolettomaksi.

Kun lopulta kuivaudut pehmeään pyyhkeeseen ja levität ihollesi kosteusvoidetta,  se tuntuu kuin pieneltä hemmottelulta. Tuoksuvat voiteet antavat ihollesi lisähoitoa, ja niiden tuoksu täyttää huoneen lempeällä aromilla.

Pukeudut mukavaan kylpytakkiin ja siirryt rentoutumaan sohvalle. Otat käteesi hyvän kirjan tai päätät katsoa lempisarjaasi. Lämmin tee tai lasillinen viiniä täydentää hetken, ja nautit rauhasta, jonka olet luonut ympärillesi.

Koti on täynnä rauhaa ja hyvää energiaa. Koko kehosi tuntuu rentoutuneelta, ja mieli on levollinen. Kotispa-ilta on täydellinen tapa helliä itseäsi ja luoda tilaa omalle hyvinvoinnille.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.